eLiberatica 2008 – oportunităţi şi afaceri folosind tehnologii deschise

Stirea anterioaraStirea urmatoare

Stimaţi parteneri, dragi prieteni,

Ne face o deosebită plăcere să vă anunţăm că au început demersurile pentru pregătirea conferinţei eLiberatica 2008.

Prima ediţie a unuia dintre cele mai importante evenimente IT din România a adunat anul acesta, în luna mai, peste 200 de participanţi la Braşov, unde unele dintre cele mai marcante personalităţi ale mişcării internaţionale Free/Libre/Open Source Software (FLOSS), alături de reprezentanţi ai companiilor IT locale şi internaţionale, s-au reunit la iniţiativa ROSI (Romanian Open Source and Free Software Initiative) şi Agora Media.

Evenimentul s-a bucurat de un mare succes, atât în rândul specialiştilor din informatica, cât şi în rândul reprezentanţilor mediului de business prezenţi, ce au putut afla astfel despre o alternativa profitabilă de dezvoltare a afacerii lor.

Prezentările susţinute pe parcursul celor două zile de eveniment au reuşit să acopere o mare parte dintre problemele şi subiectele de interes cu care se confruntă mişcarea FLOSS internaţională, încercând în acelaşi timp să aducă mai multă vizibilitate asupra comunităţii, mediului de afaceri şi proiectelor locale. Având un spirit aparte, eLiberatica a facilitat întrunirea specialiştilor în domeniu, oamenilor de afaceri, profesioniştilor şi pasionaţilor de calculatoare în general, creând astfel un mediu propice atât pentru socializare, cât şi pentru încheierea unor parteneriate de succes.

Ediţia a II-a eLiberatica va avea loc la Bucureşti, oraşul cel mai activ din România din punct de vedere al afacerilor şi dezvoltării economice, în luna mai 2008 (data exactă de desfăşurare va fi comunicată în curând).

Locaţia propusă este World Trade Center - Bucureşti, ce oferă un cadru propice pentru prezentări şi networking, atât pentru oamenii de afaceri, cât şi pentru specialişti, profesori, studenţi şi pasionaţii de informatica în general.

Continuând tradiţia, evenimentul de anul viitor va aduna la un loc personalităţi de renume din domeniul Open Source şi Free Software, alături de persoane de decizie din cadrul unor companii naţionale şi multinaţionale ce utilizează aceste sisteme pentru creşterea profitabilităţii organizaţiilor pe care le conduc. Ca o noutate, de data aceasta, alături de reprezentanţi IT ai unor guverne străine, sperăm sa avem şi oaspeţi din cadrul Guvernului României.

eLiberatica promite să fie din nou unul din cele mai mari evenimente IT şi de afaceri ale anului 2008 din România.

Din temele de discuţie propuse pentru eLiberatica 2008 fac parte:

  • Tehnologiile libere şi deschise în business: Open Source versus Closed Source, conceptul modelului POSS (Professional Open Source), tipuri de modele de afaceri ce utilizează FLOSS;
  • Dezvoltarea unei cariere şi creşterea profesională prin participare în cadrul comunităţii internaţionale Open Source şi Free Software;
  • Aspecte legale;
  • Importanţa Open Source/Free Software în guvern, administraţie publica şi educaţie;
  • Definirea curentului Open Source şi Free Software: istoric, implicaţii economice, tendinţe, etc.

Secţiunea de înregistrare pentru eveniment va fi fie deschisă către public în luna ianuarie 2008.

De asemenea, pe măsură ce organizarea evenimentului avansează, veţi găsi pe situl www.eliberatica.ro/2008 informaţii noi şi utile.

Vă aşteptăm aşadar să ne vizitaţi, să ne puneţi întrebări dar şi să primim sugestii, astfel încât să putem organiza împreuna cu dvs. un eveniment cel puţin la fel de strălucitor şi util ca şi ediţia din 2007.

Noi vom fi aici şi ne vom bucura să comunicăm cu voi!
Va aşteptăm cu drag.

Echipa de organizare eLiberatica

Stirea anterioaraStirea urmatoare

Sponsors

Community Sponsors

Media Partners

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.    Creative Commons License