Stirea anterioaraStirea urmatoare

Primele apariţii publice

Luna august a adus realizări importante; a fost publicată pagina-manifest a eLiberaticii, la fel şi pagina de prezentare ROSI. Agora Media a publicat prima ştire despre inţiativă.
Tot pentru prima dată, eLiberatica a fost prezentată în mod public la un eveniment IT&C internaţional; este vorba despre evenimentul BarCamp ce a avut loc în Vancouver pe data de 25-27 August. Lucian Savluc şi Zak Greant au prezentat ideea iniţiativei, obiectivele şi alte detalii despre eLiberatica în faţa unora dintre cei mai activi membri ai comunităţii IT din Vancouver. Au fost distribuite mai mult de 50 de broşuri-manifest iar răspunsul primit de la public a fost pozitiv şi entuziast. Printre ei se remarcă Bruce Byfield, care a făcut publică initiaţiva eLiberatica în cadrul renumitului portal NewsForge.

Totodată, cu paşi timizi dar siguri, eLiberatica începe să se reflecte şi în blogosferă şi aici trebuie să-i numim pe alţi câţiva membri ROSI care au publicat pe blogurile lor ştiri şi informaţii despre eLiberatica: Carmen Holotescu, Alex Brie, Aurelian Oancea, Filip Chereches-Tosa, Gabriel Radic, Sabin-Corneliu Buraga, Yovko Lambrev, Zak Greant, Andrei Maxim, Alex Nedelcu, Leontin Bîrsan, Ciprian Popovici, Mihai Gheza. Alături de ei, ştirile au fost preluate de către alţi blogeri şi simpatizanţi ai mişcărilor OS/FS.

A început lucrul la strucutra şi layoutul sitului complet eLiberatica, iar acesta va constitui cel mai important obiectiv pentru perioada următoare, alături de atragerea unor personalităţi de marcă din IT ce vor prezenta la conferinţă.

Cât priveşte luna septembrie, pentru prima dată în ţară, evenimentul eLiberatica este prezentat de către Carmen Holotescu şi Sabin Buraga la conferinţa "Seminarul Linux şi medii virtuale de învăţare UVVG Arad".
Între timp, lucrul la situl eLiberatica continuă, a fost setat un server de test, stabilită strucutra, sa ales Drupal ca CMS şi se lucrează intens la layout şi conţinut.

Noi membri s-au alaturat grupului de iniţiativa ROSI ca rezultat al mediatizării eLiberaticii.

Stirea anterioaraStirea urmatoare