Stirea anterioaraStirea urmatoare

Ultima sută de metri

Deşi poate că în ultimele luni nu s-a observat o activitate externă foarte intensă, în culise lucrurile s-au desfăşurat la o intensitate maximă.

Câteva evenimente publice pot fi totuşi remarcate în această perioadă:

Unul din cele mai importante este "LOAD - Linux Open Alternative Days", ce a avut loc la Bucureşti în 17-18 octombrie 2006, unde eLiberatica a fost prezentată de către Alexandru Lăpuşan, unul din membrii ROSI. De asemenea, eLiberatica este menţionată şi la "Linux Innovation", evenimentul de la Arad cât şi la "Studenţiada", în Iaşi, de către un alt membru ROSI, Dan Mutescu.

Un alt eveniment, de această dată în Bulgaria a fost " OpenFest" unde Bogomil Shopov a prezentat eLiberatica. De remarcat este sprinjinul pe care ambii reprezentanţi ai mişcării FLOSS bulgare, Yovko Lambrev şi Bogomil Shopov ni l-au acordat încă de la începutul iniţiativei ROSI/eLiberatica.

Şi ultima în ordine cronologică, este o altă interesantă iniţiativă care îi aparţine lui Filip Cherecheş-Tosa, cel care a şi prezentat eLiberatica la a treia ediţie "GeekMeet".

Cât priveşte munca de culise, probabil că cea mai mare realizare este atragerea unor figuri emblematice ale IT-ului şi miscării OS/FS mondiale în a participa şi prezenta la eLiberatica. Deocamdată nu vom face publică lista, rezervându-ne dreptul de a vă face o surpriză mai mult decât plăcută luna viitoare, odată cu lansarea completa a sitului. Oricum, dorim să mulţumim pe această cale lui Zak Greant, fără ajutorul şi susţinerea căruia, probabil, nu am fi putut aduna personalităţi de talia celor care vor prezenta la eLiberatica.

Situl eliberatica se află pe ultimele sute de metri; a fost o muncă titanică, dar mulţumită efortului depus de Lucian Savluc, Adrian Florea, Gabriela Bartic, Mircea Sârbu echipa Agora şi altora care au ajutat, suntem gata de lansarea oficială. Trebuie menţionat aici ajutorul deosebit primit din partea unui pasionat OS/FS din Italia, Roberto Gerola, care ne-a ajutat la implementarea biligvă pe Drupal (content management system folosit in implementarea sitului eLiberatica) folosind modul Localizer, pe care el însuşi la dezvoltat.

În prezent se fac ultimele corecţii, lansarea sitului complet fiind estimată în jurul datei de 18 Decembrie 2006.

Stirea anterioaraStirea urmatoare