Stirea anterioaraStirea urmatoare

Lansarea sitului şi confirmarea oaspeţilor

Începând de azi, situl www.eLiberatica.ro e aproape complet! Ne mai lipseşte doar să comunicaţi cu noi.

După circa 5.689 de ore de la prima comunicare oficială despre proiectul eLiberatica, 3.646 de ore de când am hotarât să lucrăm împreună, 830 de mesaje de e-mail schimbate, câteva şedinte operative, oarece discuţii pe Yahoo Messenger, nenumarate tabele cu cifre, oarece nervi consumaţi şi oarece riduri în plus pentru cine le numără, iată că www.eLiberatica.ro e azi o realitate.

Referitor la lansarea acestui mijloc de comunicare, noi, echipa care "l-a pus pe roate" nu putem spune decât că e aproape de ce ne-am dori de la toate lucrurile din jurul nostru: arată bine, se mişcă bine, nu comunică excesiv, dar totuşi comunică suficient, e variat, e plin, e colorat. Aşteptăm vocile din public care ne vor spune că trebuia dezvoltat pe verticală, că nu e suficient de dinamic, că ştirile trebuiau publicate în dreapta, că fotografiile trebuiau din faţă şi nu semiprofil, ca PHP trebuia să fie înaintea lui My SQL... sau invers :)

Toate acestea vor fi pretexte pentru a vă comunica ce noi ştim: nu am exista dacă nu am fi criticabili, condiţia esenţială să progresăm e în primul rând să ne vedeţi şi să ne furnizaţi feed-back-uri constructive.

Vă aşteptăm aşadar pe toţi să ne vizitaţi, să ne scrieţi ce credeţi atât despre proiectul eLiberatica cât şi despre această primă manifestare instituţionalizată a iniţiativei, să ne spuneţi ce e bine, dar mai ales ce e rău.

Noi vom fi aici, pe www.eLiberatica.ro, şi ne vom bucura să comunicăm cu voi!

Echipa eLiberatica

Publicăm mai jos, lista conferenţiarilor internaţionali care au confirmat prezenţa la eLibeartica:

  • Rasmus Lerdorf - Părintele limbajului PHP, care deserveşte peste 22 de milioane de situri web.
  • Monty Widenius - Principalul proiectant şi supervizor al MySQL, cel mai popular DBMS open source.
  • Brian Behlendorf - Unul dintre iniţiatorii proiectului Apache, serverul care susţine peste 60% din web.
  • Zak Greant - Evanghelistul OS/FS care va reprezenta Mozilla, al cărei nume e sinonim cu browser-ul.
  • Jim Willis (Director of eGovernment and IT, Rhode Island, SUA) - promotorul OS/FS în administratia americana.
  • Aleksander Farstad - Fondator şi CEO al eZ systems, firma care dezvoltă sistemul CSM open source eZ publish.
  • Kurt von Finck - Vine din partea fundaţiei GNOME şi a celor ce dezvoltă distribuţia Ubuntu. A lucrat la BeOS, TechTracker si Canonical
  • Bogomil Sophov şi Yovko Lambrev - susţinători ai mişcării OS/FS în Bulgaria, coordonatori ai evenimentelor WebTech şi OpenFest.
Stirea anterioaraStirea urmatoare