stiri

Doar cateva zile!

Dragi prieteni,

Mai avem doar cateva zile pana cand primul cuvant va fi rostit la eLiberatica.Am reusit sa finalizam programul.
Puteti sa consultati programul complet la http://eLiberatica.ro/2007/eliberatica-program

Remarcati ca inscrierea oaspetilor va incepe vineri 18 mai, la ora 8:00. la hotelul Aro Palace Brasov. Va rugam, incercati sa va inscrieti la timp, deoarece este foarte important sa respectam programul.

Vati lua parte la, speram, cel mai bun eveniment IT din Romania de anul acesta. Pentru cei care inca nu si-au cumparat bilet, inscrierea se poate face la Brasov, vineri intre orele 8:00 si 8:30.

Noi... am ajuns la final. Vom publica opinii, poze si povestioare de la eveniment, pe situl nostru, dupa incheierea conferintei.

Va asteptam la Brasov, si speram sa va simtiti bine.

Doar o lună până la conferinţă!

Dragi prieteni,

Probabil aţi remarcat, pe site, la sectiunea Sessions and Workshops, au apărut subiectele pe care speakerii le vor acoperi în prezentările pregătite pentru eLiberatica. De asemeni, veţi observa că am decis ca o parte dintre speakeri să susţină două prezentări.
Sperăm că veţi recepţiona cu aceeaşi bucurie ca şi noi disponibilitatea invitaţilor noştri de a dialoga cu audienţa, astfel încât toate întrebările voastre să-şi găsească răspunsuri. 

Vă reamintim că până pe 1 mai beneficiaţi de preţul de 199 euro pentru participarea la eLiberatica, ulterior acestei date preţul fiind de 249 euro. 

Va aşteptăm totodată toate întrebările referitoare la derularea conferinţei.

Sperăm că veţi fi împreună cu noi la Braşov în 18 şi 19 mai; cu siguranţă vor fi momente de care ne vom aminti cu toţii cu drag. 

40% discount - 28 februarie, ultima zi

28 februarie 2007, ultima zi în care puteţi încă beneficia de oferta specială pentru conferinţa eLiberatica - 40% discount la Basic Conference Ticket.

Mai multe detalii găsiţi în secţiunea Înregistrare a sitului eLiberatica:
http://www.eliberatica.ro/2007/eliberatica-inregistrare

Înregistrarea se poate face pe situl agora.ro:
http://www.agora.ro/eliberatica/

Vă amintim că în perioada 18-19 mai în Braşov la eLiberatica, vor fi prezente personalităţi emblematice ale IT-ului mondial şi local.

Pentru detalii despre speakeri şi motive de a participa, puteţi accesa linkul http://www.eliberatica.ro/2007/eliberatica-motive-de-a-participa

Va aşteptăm la Braşov. Suntem siguri că nu veţi uita acest eveniment.

eLiberatica în versiune bilingvă şi facilităţi ePayment

Începând cu luna aceasta veţi putea plăti pentru participarea la conferinţa eLiberatica cu ajutorul cardului bancar sau a cărţii de credit, mulţumită implementării sistemului de plată electronic, în colaborare cu ePayment.

De asemenea, puteţi beneficia de reduceri substanţiale la biletul de conferinţă înscriindu-vă şi plătind pentru opţiunile dumneavoastră până pe 28 februarie. Până la acea dată, pentru Basic Conference Ticket puteţi obţine o reducere de 100 Euro, plătind 149 Euro în loc de 249 Euro, cât este preţul acestuia. Totodată, elevii merituoşi, studenţii şi cadrele didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar pot beneficia de Discounted Conference Tickets (25 Euro) trimiţând organizatorilor o aplicaţie însoţită de documentele doveditoare.

Lansarea sitului şi confirmarea oaspeţilor

Începând de azi, situl www.eLiberatica.ro e aproape complet! Ne mai lipseşte doar să comunicaţi cu noi.

După circa 5.689 de ore de la prima comunicare oficială despre proiectul eLiberatica, 3.646 de ore de când am hotarât să lucrăm împreună, 830 de mesaje de e-mail schimbate, câteva şedinte operative, oarece discuţii pe Yahoo Messenger, nenumarate tabele cu cifre, oarece nervi consumaţi şi oarece riduri în plus pentru cine le numără, iată că www.eLiberatica.ro e azi o realitate.

Ultima sută de metri

Deşi poate că în ultimele luni nu s-a observat o activitate externă foarte intensă, în culise lucrurile s-au desfăşurat la o intensitate maximă.

Câteva evenimente publice pot fi totuşi remarcate în această perioadă:

Primele apariţii publice

Luna august a adus realizări importante; a fost publicată pagina-manifest a eLiberaticii, la fel şi pagina de prezentare ROSI. Agora Media a publicat prima ştire despre inţiativă.
Tot pentru prima dată, eLiberatica a fost prezentată în mod public la un eveniment IT&C internaţional; este vorba despre evenimentul BarCamp ce a avut loc în Vancouver pe data de 25-27 August. Lucian Savluc şi Zak Greant au prezentat ideea iniţiativei, obiectivele şi alte detalii despre eLiberatica în faţa unora dintre cei mai activi membri ai comunităţii IT din Vancouver. Au fost distribuite mai mult de 50 de broşuri-manifest iar răspunsul primit de la public a fost pozitiv şi entuziast. Printre ei se remarcă Bruce Byfield, care a făcut publică initiaţiva eLiberatica în cadrul renumitului portal NewsForge.

eLiberatica şi ROSI - emblemele oficiale

Atât grupul ROSI cât şi eLiberatica au embleme oficiale!

Toţi membrii grupului au contribuit la aceste idei, însa cei care şi-au pus talentul artistic la încercare au fost Mircea Drăgoi cu superba emblema pentru eLiberatica şi Ionuţ Popa - unul din cei mai tineri membri ai gupului - cu emblema ROSI.

Agora Media - partenerul oficial ROSI

În luna iunie, pentru prima data, o parte din membrii ROSI (Stefan Petre, Adrian Florea, Laurenţiu Fogoroş, Leontin Bîrsan, Ciprian Alexandru şi Lucian Savluc - care s-a aflat în România pe parcursul intregii luni) s-au întâlnit la Brasov; s-a discutat despre viitorii paşi ce trebuiesc făcuţi, necesitatea de a atrage noi membri, de a implica firme de profil din ţară şi mai ales, de a găsi un partener puternic şi de încredere. După o analiză a variantelor posibile, cu ajutorul unui alt membru al grupului, Mircea Sârbu, s-a putut stabili o întâlnire cu dl. Romulus Maier, directorul general Agora Media.

ROSI şi eLiberatica

După dezbateri amanunţite, s-a votat utilizarea numelui "ROSI". Din motive fonetice, s-a ales folosirea prescurtată a abrevierii ROS(FS)I dar, pentru că se doreşte ca mişcarea să acopere ambele tendinţe, toţi termenii - atât Free Software cât şi Open Source - vor fi incluşi în denumirea lungă: "ROSI – Romanian Open Source and Free Software Initiative".

Emite conţinut